Hasta Yatağı Modelleri

Hasta Yatağı Modelleri

Hasta yatağı modelleri tamamen hasta konforlu düşünülerek tasarlanan çok fonksiyonlu yataklardır. Bu yataklar farklı modellerde ve kapasitelerde tasarlanır. Belirli bir ağırlık düzeyine kadar hastalar rahatlıkla bu yataklarda konforlu bir şekilde uyuma imkanı bulabilirler. Hasta yataklarının kullanımında dikkat edilmesi gereken birçok detay olsa da en önemli nokta yataklarda model seçimidir. Hasta yataklarında modelleri seçmek büyük bir önem taşır. Hasta yatağı seçimlerinizde model hastanın durumuna göre seçilmelidir. Kısa süre yatacak olan hareket kabiliyeti bulunan hasta ile felçli hastaların yatakları aynı modelde değildir.

Hasta yataklarında birden fazla model vardır ve bu modeller her hastalık düzeyine uygun olarak tasarlanır. Uzun süre yatmak zorunda olan hastaların bası yarası olmaması, dışarıya bağımlılığını en aza indirmek gibi faktörler etkili olmaktadır. Bu bakımdan hasta yataklarında dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunur. Her hastanın konforunun sağlanmasında özellikle motorlu yataklar büyük bir öneme sahiptir. Bu yataklar sayesinde bakıcılar da zorlanmadan hastaları ile ilgilenebilme şansına sahiptir.

Hasta yatağı modelleri manüel ve motorlu olmak üzere temel ayrımlara sahiptir. Bunların yanında farklı yatak modellerine de değinmek mümkün olur. Hasta yatakları tek tip hastalar için değil birçok hastalık türünde kullanılabilecek yataklardır. En önemli amacı ise hastanın moral seviyesini yükseltmektir.

Yatalak Hasta Yatağı Nasıl Olmalı?

Hasta yatağı modelleri birçok farklı tasarım ile karşınıza çıkar. Her şeyden önce hastanın durumu bu yatakların seçiminde mutlaka göz önünde bulundurulması gereken bir konudur. Hastanın durumuna göre yataklar şu şekilde sınıflandırılabilir:

  • 2 Motorlu Hasta Yatakları: Bu hasta yatakları ayak ve baş bölümünü el kumandası ile hareket ettirmeye yarayan yataklardır.
  • 3 Motorlu Hasta Yatakları: Baş ve ayak kısımları yanında asansör özelliği de olan yataklardır. 3 hareket modu bulunur.
  • 4 Motorlu Hasta Yatakları: Bu yatakların hareket sayısı diğerlerine göre fazladır. Aynı zamanda yüksek kilodaki hastalar da kullanabilirler. Full ABS sistemlidir. Kumanda ile kullanılabilecek standartlardadır.
  • Manuel Hasta Yatakları: Yataklarda motor yoktur. Ancak özel mekanizması sayesinde hastayı rahat bir şekilde oturma ya da yatma pozisyonuna getirmek mümkün olur.

Yatalak hastalar için bu yataklar son derece işlevseldir. Hemen her türden kullanım özelliği ile hastaların yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Hasta yataklarında dikkat etmeniz gereken birtakım önemli noktalar vardır. Hasta yatakları yüksek standartları ile dikkati çeken yataklardır. Her hastanın hem bedenen hem de ruhen kendini iyi hissetmesinde bu yatakların oldukça önemli etkileri vardır.

En İyi Hasta Yatağı Modeli

Hasta yatakları farklı kapasitede yatak modelleridir. Hangisinin daha iyi olduğu konusunda net bilgi vermek mümkün değildir. Ancak hastanın gereksinimlerine en iyi yanıtı veren yatak modeli en iyi yataktır. Bazı hastalar yüksek motor kapasiteli yataklara ihtiyaç duymaz. Ancak bazı hastalar bu konuda çok daha detaylı bir şekilde hizmet almak ister. Bu nedenle yatak hastanın gereksinimlerine ne kadar yanıt veriyor ise mutlaka o yatak en iyi hasta yatağı modelidir.

Hasta yatağı modelleri içerisinde felçli yatak modelleri de bulunur. Bunların yanında hastaların banyo ve diğer özel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak modellerin de olduğundan bahsetmek mümkün olur. Hemen her hasta için bu yataklar işlevsellikleri ile öne çıkarlar. Bu bakımdan hasta yataklarında beklentilerin karşılanması en önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Hastalar için yatak seçimlerinizde onların konforu birincil hedef olmak durumundadır. Ancak eğer hastanın hareket kabiliyeti yüksek ise manüel tarzdaki bir yatak da son derece idealdir. Bu yatakları kullanacak olan kişilerin de son derece rahat edeceklerini söylemek mümkün olabilir.

Hasta Yatakların Fiyatı Ne Kadar?

Hasta yataklarında fiyatlar son derece ulaşılabilir seviyelerdedir. Bu yataklarda en çok dikkati çeken özellik ise hastanın konfor düzeyidir. Yani hasta ne kadar iyi durumda ise o kadar kaliteli bir yaşam sürer. Hareket kabiliyeti az da olan hastalar herhangi bir problem yaşamadan bu süreci en iyi şekilde geçirme imkanı elde edebilirler.

Hasta yatağı modelleri fiyatlar bakımından son derece ideal fiyatlardadır. Her hasta bu yatak modellerinde en ufak bir problem yaşamazlar. Kiralama ve satın alma fiyatları arasında önemli farklar olduğunu söylemek mümkün olabilir.