Oksijen Konsantratörü Kiralama

Oksijen Konsantratörü Kiralama

Oksijen konsantratörü kiralama birçok hastanın yararlandığı medikal hizmetlerden biridir. Bu cihazlar genel olarak yoğun bakım tedavisi gören hastalar için kullanılır. Aynı zamanda göğüs hastalığı bakımından ileri seviyedeki hastaların kullandığı cihazlardır. KOAH ve buna benzer kronik solunum hastalığı olan hastalar nefes almada ciddi anlamda zorlanabilirler. Bu durum da hastaların tedavisinde birtakım cihazların kullanılmasını gerekli hale getirir. Oksijen konsantratörü de bu tarz cihazlardan biridir. Ciddi anlamda nefes problemleri yaşayan tüm hastalar için oldukça destekleyici bir cihaz olduğu söylenebilir. Bu cihazlar ortamda bulunan havayı alıp ayrıştırma görevi görerek hastaya saf bir oksijen verilmesine yardımcı olur. Bu nedenle oksijen konsantratörü kiralama hizmeti bu cihazı kullanmak zorunda olan hasta yakınlarının araştırdığı bir hizmet türüdür.

Kiralama hizmetleri sayesinde bu cihazları satın almak zorunda kalmazsınız. Kullanım sonrasında hastanız iyileştiğinde ürünü tekrar teslim etme şansınız bulunur. Bu cihazlarda hastanın durumuna göre sabit ya da taşınabilir modellerde tasarlanır. Taşınabilir modeller özellikle batarya sistemleri ile kısıtlama olmaksızın hastaya her yerden oksijen verilebilme imkanı doğar.

Bunun yanında hastanın nefes almasındaki sorunlar giderildiğinden yaşam standartlarını yükseltme imkanı doğar. Bu cihazları satın almak bazı kişiler için yüksek maliyetli olabileceğinden oksijen konsantratörü kiralama hizmeti almak mümkün olmaktadır. Kullanımı son derece rahat olan bu ürünler kullanıcı beklentilerini tam olarak karşılamaktadır.

Oksijen Konsantratörü Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oksijen konsantratörü kiralama hizmeti alacak olan kişilerin mutlaka bu cihazları kullanırken dikkat etmesi gereken detaylar vardır. Bu cihazlar evde kullanılacağı için her zaman cihaz için yanınızda bir teknik personel bulunması mümkün değildir. Bu nedenle kiralama işlemi yapmayı düşünüyorsanız cihazı kullanırken bazı detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor. Oksijen konsantratörü kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Bu cihazı kullanacağınız mekanda mutlaka yede bir oksijen tüpü bulundurmaya dikkat etmelisiniz. Cihaz için gerekli olan elektrik kesildiğinde kesinti sona erene kadar hastanın solunum sıkıntısı çekmesi önlenmiş olur.
  • Cihazlar son derece hassas bir yapıya sahiptir. Temizlik ve bakımının düzenli yapılması gerekir. Eğer uzun süreli kiralama yapıyorsanız belirli aparatlarında gerekirse değiştirme yapmalısınız.
  • Bu cihazlar uzatma kablosu kullanılarak diğer elektronik cihazlar ile aynı fişlere takılmamalıdır. Bu durum yüksek elektrik harcanması nedeniyle cihazın kablolarında yanmaya neden olabilir.
  • Cihazları ateş olabilecek ya da aşırı ısınma gerçekleşebilecek yerlere koymamalısınız.
  • Düz zemin ya da taş üzerinde çalıştırılmasına dikkat etmeniz gerekir.
  • Cihazın serin ve havadar bir ortamda tutulması büyük bir önem taşır. Kalorifer ya da soba gibi ısınma araçları yanına koymamalısınız. Duvar köşelerinde bulundurulmamalıdır.
  • Oksijen konsantratörü kiralama sonrasında mutlaka teknik ekiplerden kullanımı hakkında detaylı bilgi almanız gerekir.
  • Arızalanması durumunda teknik servis hizmetlerinden yararlanılmasına mutlaka dikkat etmeniz gerekir.

Cihazların kullanımları son derece yüksek standartlardadır. Bu cihazları kullanım talimatına uygun olarak kullandığınızda yıllarca sorun çıkarmadan çalışabilecek kapasitededir. Hemen her hasta yakını gerek duyulduğunda kiralama hizmetlerinden faydalanabilme şansına sahiptirler.

Oksijen Konsantratörü Kiralama Avantajları

Oksijen konsantratörü kiralama konusunda birçok avantajdan bahsetmek mümkün olabilir. Bu konuda profesyonellik son derece önemli bir konudur. Her anlamda yüksek standartlarda hizmet alabilme şansı vardır. Kiralama sonrasında kişiler bu cihazların faydalarından en iyi şekilde yararlanabilirler. Oksijen konsantratörü kiralama avantajları şu şekildedir:

  • Yüksek fiyatlı olabileceğinden bu cihazları kiralamak daha uygun fiyata denk gelir.
  • Cihazları yalnızca belirli bir süre kullanacak olan hastalar için satın almak yüksek maliyet doğurabilir.
  • Kullanımı konusunda firma yetkililerinden gereken bilgileri alabilirsiniz.
  • Cihazın kurulumunda ve kurulum sonrasında ihtiyaç duyduğunuz hizmet firma sahipleri tarafından sağlanır.
  • Arıza ya da bakım durumunda firmayı rahatlıkla arayabilirsiniz.

Bu avantajları nedeniyle birçok hasta yakını bu cihazları satın almaktan ziyade kiralamayı tercih ediyor. Kiralama sayesinde cihazlara yüksek fiyat ödemeden ve kullanım sonrasında cihazı ne yapacağım derdi olmadan temin edebiliyorsunuz. Hasta yakınları bu cihazları uygun şartlarda kiralama imkanına sahip olabilmektedir. Birçok hasta yakını için kiralama işlemi satın almadan daha avantajlıdır. Çünkü hastanın bu cihaza gereksinimi olmadığında cihaz bulunduğu ortamda yer kaplamaya devam edebilir.

Oksijen Konsantratörü Kiralama Fiyatları

Oksijen konsantratörü kiralama fiyatları kullanım süresine göre farklıdır. Hasta ve hasta yakınlarının talebine göre istenilen süre kadar bu cihazları kiralayabilme imkanı vardır. Kiralama fiyatları cihazların kapasitesine ve modellerine göre farklılık gösterir. Bu nedenle kiralamada sabit bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Ancak hastanızın konforu için kullanılacak olan bu cihazlar en ulaşılabilir fiyatlarla kiralanabilir.

KOAH ya da ciddi akciğer hastalıkları olan kişilerin bu cihazları kullanması doktor tarafından tavsiye edilmiş ise bu cihazların kullanımı için kiralama yöntemine başvurmanız mümkündür. Kiralama süresince firma sizlere gereken her türden cihaz desteğini sağlar. Bu şekilde kullanım sırasında merak ettiğiniz bir detay olduğunda firmaya da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Oksijen konsantratörü kiralama beklentileri en iyi şekilde karşılayan hasta hizmetleri arasında önemli bir yere sahiptir.

Kaynak: https://ilgihastakaryolasi.com/